Nyheter

Glada Midnattsloppet blev glädjespridare

En deltagare som fått medalj

Under några veckor i augusti har cirka 500 deltagare genomfört Glada Midnattsloppet i olika delar av landet. En av alla verksamheter som ordnade ett lopp var dagliga verksamheten Vallbostrand Industri och Hantverk i Vallentuna där ett 50-tal deltagare gick, sprang och rullade de två kilometerna.

– Efter ett enhetsmöte med arbetstagarna bestämde vi oss för att anmäla oss till Midnattsloppet. Några av oss var först tveksamma varför jag tog beslutet att vi anmäler oss alla, så kunde var och en fundera över sommaren om man ville delta eller inte. Några dagar innan loppet började spänningen komma krypande och funderingar över hur det skulle bli att springa, har jag chans att vinna? Många var väldigt taggade och vi hade en fantastisk dag tillsammans, berättar enhetschef Karin Haglund.

För femte året i rad är Nytida stolt medarrangör till Glada Midnattsloppet för alla med en kognitiv funktionsnedsättning. I år var det 45 procent fler anmälda än 2020 och energin i uppladdningen har varit stor. På instagramkontot @gladamidnattsloppet har man under sommaren kunnat följa ungdomarna på Bräckevägens dagliga verksamhet i Falkenberg som bloggat om sin träning. Glada Midnattsloppet har genomförts i större och mindre skalor runt om i landet mellan 14 och 29 augusti.

Glädje och kämparanda

Vallbostrand Industri och Hantverk i Vallentuna bestämde sig för att göra ett gemensamt lopp och bjöd in andra verksamheter inom verksamhetsområdet. Loppet gick av stapeln i närområdet med startlinjen en kort promenad från lokalerna, och en uppmätt slinga med funktionärer, vätskekontroll och musik längs vägen. Uppvärmningen leddes av Sean och Olle från Bruket i Vallentuna.

– Vi har aldrig gjort något liknande och jag och personalgruppen har i efterhand reflekterat över att vi är överraskade över vilken kämparanda som finns och den stora glädje som spred sig, både hos arbetstagare och personal, säger Karin Haglund.

– Utifrån så enkla medel och att vi fick ut så mycket positivt av dagen var det lätt att ta beslutet; vi gör det nästa år igen, ännu bättre.

Vid målgången väntade medaljutdelning och goodie bag. Och nöjda deltagare:

– Det gick perfekt! Jag orkade!

Det blev medalj till alla som trotsade regnet och deltog i Glada Midnattsloppet!

Lyssna