Skapande kollo

Under kolloperioderna löper temat som en röd tråd genom både utflykter och hemaktiviteter. Temat innebär att vi fördjupar oss i deltagarnas intresse både individuellt och i grupp. Det kan vara att skriva filmmanus, spela teater, bygga konstverk, graffitti eller prova på olika experiment och pyssel som ledarna anordnar. Temat ger möjlighet att pröva på nya saker i en struktuerad miljö med kunniga medarbetare.

Äventyrskollo

Äventyrskollot riktar sig till dig som tycker om att vara ute i skog och mark. På den perioden erbjuds deltagarna möjlighet att prova på att klättra, paddla kanot, fiska, sova i tält och göra mat vid lägerelden. Till den här perioden ser vi gärna att våra medarbetare har erfarenhet av temat då både hemaktiviteter och utflykter planeras utifrån det.

Fantasykollo

I år erbjuder vi två fantasykollo på gården Lövestan i Skåne.

Perioden riktar sig till deltagare som är intresserad av till exempel rollspel, cosplay, lajv, manga, bronies och spel, med mera. Deltagarna erbjuds både möjlighet att fördjupa sig i sitt specialintresse men också tillsammans med ledare och andra deltagare utforska alternativa världar och universum. Temat riktar sig både till de som redan har en massa erfarenhet men också till de som är helt nya inför fantasytemat och tycker att det verkar spännande. Under perioden varvas aktiviteter med fantasytema med vanliga aktiviteter som tex bad, rodel, tubing och mysiga lägereldar. På plats finns förutom vår kunniga medarbetare även en förtroendeledare som ansvarar för temat.

Djur och natur

I år erbjuder vi en period som riktar sig till deltagare på kollogården Lillsjödal i Skåne där djur och natur kommer löpa genom perioden.

Djur och natur temat riktar sig till dig som är intresserad av djurens värld. Deltagarna erbjuds möjlighet att prova på djurorienterade aktiviteter, så som att till exempel besöka bondgårdar, hundpensionat, katthotell och ridning. Utflykterna varvas med klassiskt skoj på kollogården, som bad och mys vid lägerelden.

Lyssna