Aktiviteter

Efter att arbetsledaren på ditt kollo fått reda på vilka intressen du och andra deltagare på din kolloperiod har, så bestämmer och bokar ledaren in aktiviteter och utflykter.

Utflykter kan till exempel vara: laserdoom, älgsafari, äventyrsbad, kreativum, gocart, dressin, bowling, hälsa på djur på bondgård och gå på bio.

Gårdsaktiviteter vi ibland gör under kollo: pyssel, paddlar kanot, spelar brädspel, målar, bygger lego, fem-kamp, vattenkrig, skjuter pilbåge, hoppar studsmatta, badar eller gör experiment.

Vilka utflykter och aktiviteter vi gör kan vara olika på olika kolloperioder. Har du några önskemål på aktiviteter eller utflykter du tycker om eller vill göra så kan du säga det till din arbetsledare.

Återhämtning

Vi vet att det är viktigt med återhämtning och pauser under kollo, därför ser vi till att det alltid finns schemalagt ”egen tid”, där du får ta det lugnt och återhämta dig på det sätt du tycker bäst om. För vissa kan ”egen tid” vara bra för att få vara inne på sitt eget rum, kanske spela spel, titta på youtube-klipp eller en film. Vet du inte vad du vill eller behöver göra för att ta det lugnt så får du hjälp av ledarna på kollo.

Socialt samspel

Att umgås med andra kan vara både tufft, ansträngande, nervöst och kanske spännande och kul. På Kasper kollo är vårt mål att du ska få ha kul och känna dig trygg på kollo. Av erfarenhet har vi sett att det kan vara lättare att umgås med andra under en aktivitet eller utflykt, och att det är nervöst och pirrigt i början är så klart helt naturligt. Vi hoppas att du ska känna dig trygg och ha kul på kollo, men om det är något som känns jobbigt eller fel så ska du alltid kunna säga det till våra ledare.

Bilder från kollo

Lyssna