Filip har varit på Kasper Kollo i 5 år och vill såklart tillbaka till kollo nästa år. När han får frågan om vilket år som var det bästa kolloåret svarar han direkt:

– I år! För jag fick uppleva min största dröm, att få åka i min favoritlastbil och träffa mina idoler.

Förutom att få uppleva sin största dröm på kollo är favoritutflykten att åka till Gränna och köpa godis eller spela Tv-spel på gården. Nästa år hoppas Filip på att få åka till Linköping och äta på glassbaren igen, men han tycker nästan alla utflykter är roliga. Filip berättar att han ofta tänker tillbaka på kollo under året och känner sig då glad samtidigt som han längtar till sommaren.

Innan Filips första sommarkollo 2017 så var han nervös och ville knappt åka till kollogården. Under kollo blev han peppad av kolloledarna och nu fem år senare så är kollo det bästa Filip vet. Han tycker ledarna är jättebra och roliga.

– Jag har utvecklats massor på kollo. Jag känner mig mycket tryggare nu. Det bästa med kollo är friheten och att få vara utan föräldrarna och att få vara med kompisar.

Filip har även efter sommarkollo hälsat på en kollokompis som bor i en annan stad. Hela familjen åkte med men det var de två som hängde på dagarna, käkade glass och pratade om kollo.

Lyssna