En dag på kollo – så här kan ett schema se ut

Lyhört. Flexibelt. Lågaffektivt. Deltagarens önskemål och individuella förutsättningar är viktiga för oss, för att göra kollovistelsen så trygg och avkopplande som möjligt. I kombination med tydliga spelregler, som med exempelvis fasta programpunkter på dagarna, försöker vi skapa ett kollo med tydliga ramar och förväntningar.

Så här kan en dag på Kasper Kollo se ut:

Tid på dagenAktivitet
Klockan 8-10Frukost. Man vaknar eller blir väckt på överenskommen tid.
Klockan 10 Samling vid white-boardtavlan där vi pratar om vad som ska hända under dagen. På tavlan skrivs valmöjligheter upp och vilka ledare som håller i aktiviteterna.
FörmiddagEfter samlingen: Är en utflykt planerad så packar man in sig i verksamhetsbilen och åker iväg till exempelvis älgpark, badhus eller annat besöksmål. Antingen åker alla eller så stannar en grupp hemma och har gårdsaktiviteter.
Klocka 13Lunch
Efter lunchTvå till tre aktiviteter att välja mellan, till exempel ro med båt, paddla kanot, göra batik, fiska, åka till katthem och klappa katter.
Klockan 16Mellanmål och samling.
A-passet (dagens första omgång ledare) lämnar över till B-passet (andra omgången) som går igenom planerna för kvällen på samma sätt som A-passet gjorde tidigare under dagen.
Fram till middagen är det oftast schemalagd vila och återhämtning, till exempel att ta igen sig på rummet, spela tv-spel eller ta en promenad med ledare.
Klockan 18.30Middag
Efter middagenTvå till tre aktiviteter att välja mellan, exempelvis film, lägereld, kvällsbad eller sällskapsspel.
Klockan 21Kvällsfika med macka eller liknande
Klockan 22Borsta tänderna och börja varva ner
Klockan 22:30Tyst på rummen. Zzzz.
Lyssna