Sommarkollo

Period 2: 14-17 år, fantasy

En person åker linbana från hög höjd

Denna period riktar sig till dig med högfungerande autism/Aspergers syndrom.

Vårt mål är att ge våra deltagare en rolig och utvecklande kolloupplevelse, genom att erbjuda en blandning av spännande utflykter, strukturerade hemaktiviteter och tid för återhämtning. För att uppnå detta formar vår verksamhet utifrån deltagarnas styrkor, intressen och drömmar

Tema:

Fantasykollot riktar sig till dig som är intresserad av till exempel rollspel, cosplay, lajv, manga och spel, med mera. Med utgångspunkt i deltagarnas intressen utforskar vi tillsammans i andra världar och alternativa universum. Temat riktar sig både till dig som har massa erfarenhet men också till dig som är helt ny inför fantasy-temat och tycker att det verkar spännande. Under perioden varvas aktiviteter med fantasytema med vanliga kolloaktiviteter som till exempel bad, rodel, tubing och mysiga lägereldar.

Om Lövestan:

Gården Lövestan är vackert belägen vid Osbysjöns strand med tillgång till kanoter, båt och fiskemöjligheter.

Lövestan består av ett stort hus där det finns kök, matsal och flera gemensamma sällskapsutrymmen. Det finns ett TV-spelsrum, ett filmrum, toaletter, en pysselhörna och ett rum där det finns möjlighet att spela spel eller rita. Det finns även en lång korridor där det finns dörrar som leder in till rummen där deltagarna sover. Precis utanför entrédörren ligger Osbysjön som är perfekt för såväl bad och fiske som kanotpaddling och en tur i roddbåten. Lövestan har en stor gräsmatta med bland annat en studsmatta, pingisbord och utrymme för utomhusaktiviteter, grillning och kvällsfika.

 

Lyssna