Wiboms korttidsboende

hKorttidsboende
Solna, Stockholm
1 av 4 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Korttidshemmet Wiboms vänder sig till dig som är över 18 år och är i behov av korttidsvistelse. Du kan vara här för en helg eller ha korttidshemmet som växelboende, där du kan träna på det du behöver kunna när du får ett eget boende. Vi gör saker tillsammans, som att laga mat, tvätta kläder och träna på att skapa en ordning. Vi gör även aktiviteter tillsammans som du är med och planerar tillsammans med personal och kompisar på korttidshemmet. Korttidshemmet har 4 platser med egna rum och gemensamt kök och aktivitetsrum.

Fysisk miljö

Wiboms korttidshem ligger bottenvåningen i ett flerfamiljshus i Västra skogen. Det finns fyra ljusa och fräscha boenderum. När du kommer till oss har du ett eget rum som är möblerat och tillgång till de gemensamma utrymmena. Vi har trådlöst wifi som du kan använda om du har med dig din dator, telefon eller surfplatta.

Du har alltid ditt egna rum som är möblerat med säng, garderob, sängbord och skrivbord.

Våra gemensamma utrymmena består av kök, matrum, vardagsrum. I vårt aktivitetsrum finns gemensam dator, TV och spel. Vi har en egen uteplats där vi kan grilla och umgås. I närheten ligger även Huvudsta gård, Pampas Marina med trevliga promenadvägar och en 4-H gård.

Om medarbetarna

På Wiboms korttidshem finns cirka sex medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo på ett korttidsboende

Visa hela beskrivningen

Lyssna