Visa alla bilder

hKorttidsboende

Egen regi
LSS 9§6
Barn & Unga
4

LSS-boende i Stockholm

Korttidshemmet Wiboms vänder sig till dig som är över 18 år och är i behov av korttidsvistelse. Det kan vara här för en helg eller ha korttidshemmet som växelboende, där du kan träna på det du behöver kunna när du får ett eget boende. Vi gör saker tillsammans, som att laga mat, tvätta kläder och träna på att skapa en ordning. Vi gör även aktiviteter tillsammans som du är med och planerar tillsammans med personal och kompisar på korttidshemmet. Korttidshemmet har 4 platser med egna rum och gemensamt kök och aktivitetsrum.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Wiboms korttidsboende

Wiboms korttidshem ligger bottenvåningen i ett flerfamiljshus i Västra skogen. Det finns fyra ljusa och fräscha boenderum. När du kommer till oss har du ett eget rum som är möblerat och tillgång till de gemensamma utrymmena. Vi har trådlöst wifi om du har med dig din dator, telefon eller surfplatta.

Du har alltid ditt egna rum som är möblerat med säng, garderob, sängbord och skrivbord.

Våra gemensamma utrymmena består av kök, matrum, vardagsrum. I vårt aktivitetsrum finns gemensam dator, TV och spel. Vi har en egen uteplats där vi kan grilla och umgås. I närheten ligger även Huvudsta gård, Pampas Marina med trevliga promenadvägar och en 4-H gård.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Wiboms korttidshem finns cirka sex medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.