Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet, Gruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
6

Västerlösa är en BoDa-enhet. BoDa är en förkortning av boende och daglig verksamhet. Verksamheten vänder sig till dig som är vuxen och har neuropsykiatriska funktionsvariationer och behöver stöd och omvårdnad i vardagen. Målet för oss på Västerlösa är att du upplever dig trygg, att du är med och bestämmer, att du får göra saker som intresserar dig och att varje dag känns meningsfull. Det finns personal på plats dygnet runt, året om, för att stötta dig. På Västerlösa har du frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i din egna lägenhet.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Västerlösa

BoDa-enheten ligger i en lantlig miljö i Västerlösa. Lägenheterna har en öppen planlösning med avskilt sovrum och pentry. Kollektivtrafik finns i form av landsbygdstrafik.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.