hDaglig Verksamhet

Entreprenad
1
LSS 9§10
Vuxna
13

Triadens dagliga verksamhet omfattas av LSS och erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet för personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

Verksamheten ligger strax utanför den centrala delen av Falkenberg med närhet till cykelstråk och strövområden. Den natursköna ån Ätran ligger inom promenadavstånd. Verksamheten erbjuder även en avkopplande innergård och en egen tomt för uteaktiviteter.

Vi erbjuder meningsfulla arbetsuppgifter och sysselsättning där de individuella behoven står i centrum. Många arbetsuppgifter består av återbruk där vi bland annat tillverkar braständare och återvinner värmeljus. Vi har samarbete med Björkå frihet som innebär arbete i secondhandbutik där man säljer material som på olika sätt skänkts till Björkå frihet. Vi har även ett snickeri där vi tillverkar fågelholkar samt en vedbod där vi sågar och packar ved för försäljning. Vårt arbetssätt bygger på tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och anpassad kommunikation.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Triaden

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik