hStödboende

Egen regi
Barn & Unga
21
16-21 år

Ett första steg mot eget boende

På Nytida stödboende Nioörtsvägen får du möjlighet att utveckla dina färdigheter i en egen lägenhet med självhushåll. Hos oss får du tillgång till personal dygnet runt sju dagar i vecka, med sovande jour.

Vårt övergripande mål är att du ska känna trygghet i ditt hem samt få praktiska färdigheter för ett självständigt boende i framtiden. Vi vänder oss till dig som är i behov av extra stöd för att ta steget ut i vuxenlivet.

Nytida Stödboende

På stödboendet får du stöd för att klara av dina sysslor i vardagen. Vi kan stötta och vägleda dig i exempelvis städning, tvätt, komma upp på morgonen samt andra hushållssysslor.

Hos oss får du även hjälp med att göra en veckoplanering för att få en bättre struktur och tydlighet i din vardag. Personal finns tillgänglig för att stötta upp och påminna men det krävs att du är delaktig för att få din vardag att fungera så bra som möjligt.

Personalen finns även där för dig som vuxenstöd och vägledning i livet.

Vem kan flytta till oss?

Vi vänder oss till ungdomar mellan 16-21 år som vill flytta till egen lägenhet men inte är riktigt redo för en fristående lägenhet med helt självständigt boende.

Bland annat stöttar vi ungdomar med problematik kring sociala färdigheter, neuropsykiatriska diagnoser, psykisk ohälsa, tidigare missbruk, kriminalitet samt ensamkommande ungdomar. Det är socialtjänsten som beslutar om placering på stödboende.

Är du i behov av behandling eller större stöd i livet utanför hemmet kan du få stöd från vår öppenvård.

Vill du veta mer är du varmt välkommen att komma på studiebesök till oss!

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Stödboende Nioörtsvägen

Stödboendet ligger i Hägersten. Du bor i en egen lägenhet fullt utrustad för självhushåll. Eftersom det även finns andra hyresgäster i huset, är miljön så lik ett vanligt boende som möjligt.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Nioörtsvägen finns cirka åtta medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi arbetar med ett lågaffektivt bemötande.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.