Solängens träningsboende, Hammenhög barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Hammenhög, Simrishamn, Skåne
1 av 9 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Solängens boende i Hammenhög är ett LSS-boende som vänder sig till dig som är 15-21 år och som har en diagnos inom autismspektrum.

I en tydlig miljö som du har lätt att hantera, och känner dig hemma i, ger vi dig specialanpassat stöd för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Boendet är bemannat dygnet runt, året om, för att alla ska känna sig trygga.

Vår pedagogiska plattform innebär att vi utgår från dina behov, starka sidor, intressen och drömmar, och att vi arbetar med tydliggörande pedagogik och ett lågaffektivt bemötande.

Studier och fritid

I samråd ordnar vi med skolgång anpassad till dina behov och önskemål, på en grund- eller gymnasieskola i de närliggande kommuner som vi har nära samarbete med.

Du kan därmed få möjlighet att läsa upp dina grundskolebetyg och få en fullvärdig gymnasieutbildning därefter.

På Solängen kan du få stöd och ägna dig åt fritidsaktiviteter som intresserar dig. Vi har även en egen fritidsgård med tv-spelsrum, gym, skapande verkstad, spel, pyssel, pussel- och musikrum, som är öppen alla eftermiddagar och kvällar.

Fysisk miljö

Solängen ligger centralt i Hammenhög på Österlen, 15 kilometer från Simrishamn och 24 kilometer från Ystad. Bussförbindelser finns till båda orterna. Närmaste tågstation är Smedstorp, fem kilometer bort.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Solängens träningsboende Hammenhög på Instagram