hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
4

LSS-bostad i Stockholm

På Snapphanevägens LSS-gruppbostad ger vi stöd, omvårdnad och trygghet till dig som har en utvecklingsstörning.

Vi är lyhörda, tålmodiga och respekterar både din unika personlighet och dina åsikter. Här är du delaktig i ditt liv och ditt boende och har inflytande utifrån dina förutsättningar. Du får göra saker som intresserar dig och har möjlighet att utvecklas i din egen takt.

Vi använder Teacch (Treatment and Education of Autistic and related Communication handicapped Children) med tydliggörande pedagogik som individuella scheman och hjälpmedel för att underlätta din vardag. Att göra din dag tydlig och enklare att hantera är en viktig del av vårt arbete.

På Snapphanevägen finns personal dygnet runt, på natten har vi vaken jour.

Du får en egen stödperson som ansvarar för fickpengar, stöttar vid kläd- och hygieninköp och tar hand om vissa räkningar. Kontaktpersonen ansvarar också för att genomföra speciella aktiviteter tillsammans med dig och hålla kontakt med anhöriga, god man och daglig verksamhet.

Vi samarbetar med ett rehabiliteringscenter och autismcenter där får hjälp med rörelser, lättare sjukgymnastik eller användning av hjälpmedel. Vi får också tips och råd och lär oss olika arbetssätt som passar dig.

Aktiviteter

Inomhus umgås vi med varandra, spelar spel, musik, ser på TV, äter middag tillsammans ibland, för att nämna några saker. Utomhus promenerar vi gärna i skogen, på Järvafältet och längs Mälaren, och vi har inte långt till Ängsjö friluftsområde. På gångavstånd ligger Jakobsbergs stall där du kan rida eller bara göra ett besök.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Snapphanevägen

Gruppboendet är ditt hem och du bor i en egen lägenhet med badrum och stor balkong i markplan. På boendet finns också gemensamt kök och vardagsrum där vi umgås. Till tåg- och busstation är det gångavstånd.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Snapphanevägen finns cirka 15 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi samarbetar med Vibblabys vårdcentral vad gäller medicinskt ansvar och medicinutlämningen är delegerad.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.