hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Depression, Schizofreni, Tvångssyndrom
14

LSS-boende i Östergötland

Sandbyhovsgatans LSS-gruppboende vänder sig till dig med psykiska funktionsnedsättningar som depression och ångest, personlighetsstörning, schizofreni eller tvångssyndrom.

Vårt mål är att du ska uppleva att du är trygg hos oss och att du får vara med och bestämma om ditt boende och din vardag. När du flyttar in får du en kontaktperson. Tillsammans går ni igenom vilket stöd och vilken service du behöver och upprättar en genomförandeplan som sedan styr vårt arbete. Vi är lyhörda för både det du säger och det du inte säger men kanske visar med dina känslor. Vi har tålamod och vi respekterar din unika personlighet och dina åsikter.

Personal finns tillgänglig dygnet runt, nattetid med sovande jour.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Sandbyhovsgatan

Sandbyhovsgatans gruppboende ligger i Norrköpings norra utkant. Du bor i en av våra 14 lägenheter. Vi har nära till såväl spårvagn som livsmedelsbutik och grönområden.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Sandbyhovsgatan finns cirka 18 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Sjuksköterska tillgänglig dygnet runt.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.