hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism
5

LSS-bostad i Västmanland

Ruagatans LSS-gruppbostad vänder sig till dig med ADHD/ADD, Aspergers syndrom eller autism.

På Ruagatans gruppboende får du stöd och personlig service som hjälper dig att utvecklas i din egen takt. Du bor i en miljö där du känner närhet, respekt och delaktighet. Boendet är bemannat dygnet runt, året om, med sovande jour nattetid.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ruagatans gruppbostad

Du bor i en egen lägenhet. Hela gruppboendet är i ett plan och bekvämt att röra sig i. Gemensamma ytor för att umgås finns både inom- och utomhus.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Ruagatan finns sex medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.