hServiceboende

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Depression
10

Serviceboende inom LSS i Östergötland

Platensgatans service- och stödboende inom LSS vänder sig till dig med lindrig utvecklingsstörning. Vi är inriktade speciellt på depression och ångest.

Stödboendet är ditt hem. Du bor i din egen lägenhet och får service i en trygg miljö. Du kan få hjälp med att sköta hemmet, handla och annat där du känner att du behöver extra stöd. Det är också viktigt att du får göra saker som intresserar dig och har möjlighet att utvecklas i din egen takt.

Planering och anhörigträff

Vi arbetar med individuell vårdplanering och aktiviteter utifrån dina behov och din förmåga. Varje år har du en träff med din företrädare och personal ifrån boendet där vi tillsammans upprättar en utvecklingsplan. Syftet är att på ett tydligt och enkelt sätt gemensamt komma fram till hur du vill ha ditt stöd och vilka andra önskemål du har. I de fall det behövs gör vi också individuella dag- och veckoscheman. När du flyttar in får du en egen kontaktperson i personalen som sköter kontakten med anhöriga, dagcenter, vårdcentralen, med mera.

Aktiviteter

Personalen jobbar mycket med aktiviteter för dig och de andra boende, både i grupp och individuellt. Målet är också att du ska bli mer självständig. Det betyder att du får stöd att göra många aktiviteter själv eller tillsammans med en granne på boendet.

Måltider

Varje dag har vi kvällsfika i vår gemensamma baslägenhet. Under helgerna äter vi lunch tillsammans i baslägenheten.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Platensgatan

Platensgatan ligger i centrala Linköping. Till boendet hör en baslägenhet som personalen utgår ifrån. När vi ska göra utflykter eller ge oss iväg för andra aktiviteter, brukar vi först samlas i baslägenheten.

Kommunikationer, service och miljö

Resecentrum ligger en kort bit bort. Vi har nära till bland annat service, butiker och restauranger i centrum. På gångavstånd kan du besöka museum, länsbiblioteket, domkyrkan, teater och bio. I närheten av boendet flyter Stångån med promenadstråk.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Platensgatan finns cirka nio medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.