hServiceboende

Egen regi
1, 2
LSS 9§9
Vuxna
Aspergers, Autism
11

LSS-boende i Södermanland

Platåvägens LSS-serviceboende vänder sig till vuxna med autismliknande tillstånd, Aspergers syndrom och/eller lindrig utvecklingsstörning.

Dina dagliga sysslor och fritidsaktiviteter skräddarsyr vi utifrån dina förutsättningar och behov. Men vi är också noga med att ta vara på dina styrkor, intressen och drömmar. Det ger oss goda förutsättningar att hjälpa dig till ett meningsfullt och innehållsrikt boende på Platåvägen. Vi arbetar med stor respekt för din vilja, dina förutsättningar och ditt behov av att få vara med och bestämma och leva så självständigt som möjligt.

Aktiviteter

I Gnesta kan du delta i daglig verksamhet eller studera vid Komvux. Vi har gott om fritidsaktiviteter. Zumbadans, besök på badhuset och gymmet, gå på bio och sportevenemang eller gå ut och fika är några exempel på vad vi gör på fritiden. Boendet ligger också bra till för promenader i naturen.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Platåvägen

Serviceboendet ligger i ett bostadsområde nära Gnesta centrum. Du bor i en egen lägenhet och har också tillgång till gemensamt kök och vardagsrum där du kan fika, äta och umgås med dina grannar och personalen.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.