hServiceboende

Egen regi
1, 2
LSS 9§9
Vuxna
Aspergers, Autism

LSS-boende i Södermanland

Platåvägens LSS-serviceboende vänder sig till vuxna med autismliknande tillstånd, Aspergers syndrom och/eller lindrig utvecklingsstörning.

Dina dagliga sysslor och fritidsaktiviteter skräddarsyr vi utifrån dina förutsättningar och behov. Men vi är också noga med att ta vara på dina styrkor, intressen och drömmar. Det ger oss goda förutsättningar att hjälpa dig till ett meningsfullt och innehållsrikt boende på Platåvägen. Vi arbetar med stor respekt för din vilja, dina förutsättningar och ditt behov av att få vara med och bestämma och leva så självständigt som möjligt.

Aktiviteter

I Gnesta kan du delta i daglig verksamhet eller studera vid Komvux. Vi har gott om fritidsaktiviteter. Zumbadans, besök på badhuset och gymmet, gå på bio och sportevenemang eller gå ut och fika är några exempel på vad vi gör på fritiden. Boendet ligger också bra till för promenader i naturen.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Platåvägen

Serviceboendet ligger i ett bostadsområde nära Gnesta centrum. Du bor i en egen lägenhet och har också tillgång till gemensamt kök och vardagsrum där du kan fika, äta och umgås med dina grannar och personalen.

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.