hServiceboende

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
9

LSS-boende i Skåne

Örnvägen 24 är ett LSS-serviceboende som vänder sig till vuxna personer med olika funktionsvariationer inom autismspektrat eller annat. Här bor och lever du på dina egna villkor så självständigt som möjligt. Du har stort inflytande över din boendesituation medan personal ger den service och det stöd du behöver. Du har tillgång till personal dygnet runt, året om och på nätterna är boendet bemannat med personal som har sovande jour eller vaken natt vid behov.

Vi arbetar i enlighet med avtalet mellan Nytida och Lunds kommun, Nytidas Värdegrund och Pedagogiska ramverk samt Lunds kommuns Värdighetsgarantier.

Aktiviteter

Alla boende får välja sin egen stödperson ut personalgruppen och denne har då gått en särskild utbildning för uppdraget.

Du och din stödperson har minst ett samtal varje vecka där ni tillsammans kan planera din vecka och vilka aktiviteter du vill delta i. Vi har ett aktivitetsombud som tar fram tips och förslag på aktiviteter i närområdet och du väljer själv om du vill delta. Det ska finnas både gemensamma och enskilda aktiviteter att välja mellan.

Måltider

På Örnvägen 24 lagar du mat och äter i din egen lägenhet. Vid behov kan även personalen laga din mat åt dig. Personal finns alltid tillgänglig för stöd och/eller sällskap vid måltiderna. Ibland lagar vi mat gemensamt och äter tillsammans och ibland går vi ut och äter. Vi uppmärksammar alla helger och högtider på det sätt som du och övriga hyresgäster vill ha det.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Örnvägen 24

Fysisk miljö och faciliteter

Örnvägen 24 ligger i utkanten av centrala Lund. Du bor i en egen lägenhet med kök, toalett, dusch och balkong och du har också ett eget förråd. Till serviceboendet hör en gemensam lokal med kök och vardagsrum. Vi har också en uteplats för exempelvis grillkvällar.

Kommunikationer, service och miljö

Med vårt centrala läge har vi nära till såväl kommunikationer som samhällsservice, kulturliv, köpcentrat Nova Lund samt parker och strövområden.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Om medarbetarna

Vi bemannar efter behovet av insatser och har ett bemanningsavtal med Lunds kommun som följs upp löpande under året. Våra medarbetare har tillräcklig erfarenhet, kunskap och kompetens för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, yrkesutbildning inom social omsorg eller liknande.

Hälso- och sjukvård: Lunds kommuns MAS (medicinskt ansvarig sköterska) har det medicinska ansvaret och delegerar HSL-insatser till boendestödjare på enheten.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.