hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
Autism, Utvecklingsstörning

Välkommen till oss!

Örbrinken 2, gruppbostad ligger i Vårby, Huddinge kommun som ligger söder om Stockholm. Omgivningen är rofylld i ett bostadsområde som erbjuder både bad och strövområden. Här kan du bo mitt i lugnet och ändå ha närheten till Stockholms stad om du vill. Vi ger stöd och omvårdnad till dig som har en funktionsnedsättning inom personkrets 1 LSS.

Du bor i din egen lägenhet och får stöd och service i en trygg miljö. Enheten har även en gemensamhetsdel där vi kan äta gemensamt och umgås.

Inriktning

På Örbrinken 2, gruppbostad vill vi att du ska känna dig trygg. Omsorg och service ska hålla högsta kvalitet, men minst lika viktigt är att du får göra saker som intresserar dig. Oavsett funktionsnedsättning ska alla dagar kännas meningsfulla och innehållsrika.

Vi tar emot dig som är 18-65 år och som behöver stöd med vardagssysslor och planering och organisering av tillvaron. Du kan även få stöd med sociala kontakter och fritidsaktiviteter.

Vi är lyhörda, tålmodiga och respekterar både din unika personlighet och dina åsikter. Delaktig och självbestämmande ligger till grund för hur ditt stöd och din hjälp från oss ser ut.

Aktiviteter

Vi erbjuder minst en fritidsaktivitet utanför bostaden per vecka samt en semestervecka per år för de som vill. Vårt arbete bygger på respekt för dig som människa. Vi planerar omsorg och aktiviteter efter dina vanor och hur du vill ha det.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Örbrinken 2

Örbrinken 2 består av 6 enskilda lägenheter samt en lägenhet med gemensamhetsutrymmen och personallokaler.

Lägenheterna är av storleken 47 - 72 kvadratmeter. Utanför fönstret finns en tillhörande gård men tillgång till grill och uteplats.

Kommunikationer

Tunnelbanan går från Masmo centrum dit tar det ca 2 minuter att gå en promenad. Även busskommunikation till Huddinge c, finns.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Örbrinken 2 finns cirka nio medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: distriktssköterska och läkare på Vårby vårdcentral. Arbetsterapeut och sjukgymnast anlitas vid behov.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.