hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Autism
4

Välkommen till oss

Midvinterns LSS-gruppbostad ligger i Skogås, Huddinge kommun, söder om Stockholm. Omgivningen är rofylld i ett villaområde som erbjuder både bad och strövområden. Här kan du bo mitt i lugnet och ändå ha närheten till Stockholms stad om du vill. Vi ger stöd och omvårdnad till dig som har en utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

Du bor i din egen lägenhet och får stöd och service i en trygg miljö. Enheten har även en gemensamhetsdel där vi kan äta gemensamt och umgås.

Inriktning

På Midvinterns gruppbostad vill vi att du ska känna dig trygg. Omsorg och service ska hålla högsta kvalitet, men minst lika viktigt är att du får göra saker som intresserar dig. Oavsett funktionsnedsättning ska alla dagar kännas meningsfulla och innehållsrika.

Vi tar emot dig som är 18-65 år och har svårt med socialt umgänge, planering och organisation av tillvaron och har behov av stöd för att klara av vardagssysslorna.

Vi är lyhörda, tålmodiga och respekterar både din unika personlighet och dina åsikter. Delaktig och självbestämmande ligger till grund för hur ditt stöd och din hjälp från oss ser ut.

Aktiviteter

Vi erbjuder minst en fritidsaktivitet utanför bostaden per vecka samt en semestervecka per år för de som vill. Vårt arbete bygger på respekt för dig som människa. Vi planerar omsorg och aktiviteter efter dina vanor och hur du vill ha det.

Exempel på aktiviteter är besök på museum, musik, restaurang och utflykter till närområdets parker och naturområden eller utflykter med enhetens buss.

Vi gör även gemensamma aktiviteter i boendet och man kan t ex delta i en musikcirkel.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Midvintern

Enheten består av 4 enskilda lägenheter samt en lägenhet med gemensamhetsutrymmen och personallokaler.

Lägenheterna är 47 - 72 kvadratmeter stora. Utanför fönstret finns en stor trädgård och tillgång till uteplats.

Pendeltåget går från Skogås centrum dit tar det ca 10 minuter att gå en promenad. Även busskommunikation till Skogås c, finns.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Midvintern finns cirka 20 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Arbetsterapeut och sjukgymnast anlitas vid behov. Hälso- och sjukvård: distriktssköterska och läkare på vårdcentralen i Skogås.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.