hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
Autism
6

För dig som är äldre eller har stort behov av omvårdnad

LSS-gruppbostaden Malma By vänder sig till vuxna med autism eller autismliknande tillstånd och/eller utvecklingsstörning.

Aktiviteterna, såväl vad gäller dagens sysslor som på fritiden, skräddarsyr vi utifrån dina förutsättningar och behov, och vi hjälper dig att skapa lämpliga vardagsrutiner. Vi är också noga med att ta vara på dina styrkor, intressen och drömmar, för att kunna ge dig ett meningsfullt och innehållsrikt boende hos oss på Malma By. Vi arbetar med stor respekt för din vilja, dina förutsättningar och ditt behov av att få vara med och bestämma och leva så självständigt som möjligt. Till ditt stöd finns personal på plats dygnet runt, året om.

Aktiviteter

Dagligen kan du fika tillsammans med dina grannar och personalen på boendet. Vi pysslar också gärna tillsammans liksom spelar spel, sjunger och musicerar ihop. På Malma By tar vi vara på årets högtider och de som vill firar dessa tillsammans. Vi planerar även in enskilda aktiviteter i samhället efter varje individs förutsättningar och önskemål.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Malma By

Din lägenhet har kombinerat vardagsrum och kök, sovrum, badrum och uteplats. Gruppbostaden har gemensamma utrymmen för umgänge och måltider. I Malmköping har vi naturen runt knuten. Här finns butiker, kiosker, gym, pizzerior och hotell med lunchrestauranger. Badhus, bio och tågstation finns i Flen som ligger 15 kilometer härifrån.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Malma By finns 13 medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.