hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
ADHD, Autism, Downs syndrom
5

Lekängens gruppboende vänder sig till vuxna med bland annat ADHD/ADD, autism, Downs syndrom och personer med olika former av funktionsnedsättningar.

Hos oss på Lekängen har du ett tryggt boende där du kan utvecklas i din egen takt efter din förmåga och dina förutsättningar. Vi sätter upp dina personliga mål i en genomförandeplan som vi utformar tillsammans med bland andra dig och din kontaktperson. Boendet är bemannat dygnet runt med sovande jour nattetid.

Aktiviteter

På våra veckomöten kan du vara med och tycka till om livet på boendet och att besluta om de gemensamma aktiviteterna på Lekängen. Du väljer naturligtvis själv vilka aktiviteter du vill delta i. Vi planerar självklart också personliga aktiviteter bara för dig, där vi är noga med att du ska få göra sådant du verkligen är intresserad av.

Anhöriga och närstående

Vi har bra kontakt och nära samarbete med anhöriga och legala företrädare, vilket vi ser som en viktig tillgång. Dessutom har vi gemensamma anhörigträffar 2 gånger per år.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Lekängen

Du bor i en av våra fem lägenheter. Lägenheten har sovrum, vardagsrum, kök, toalett, dusch och egen uteplats. Gruppbostaden har allrum och kök för gemensamma måltider och samvaro.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Lekängen finns cirka 10 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller stödpedagogik.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.