Långenäsvägen Gruppbostad

hGruppbostad
Karlstad, Värmland
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Långenäsvägen är en gruppbostad enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Vi driver verksamheten i samverkan med Karlstad kommun som har rätt till samtliga platser.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Du väljer när du vill umgås med andra i våra gemensamma utrymmen och när du vill vara för dig själv i den egna lägenheten. Samtidigt som du dygnet runt är omgiven av personal som finns där för att ge dig det stöd och den omvårdnad just du behöver. Din individuella genomförandeplan är central för vårt arbete. Den visar vilka behov du har och vilka insatser som görs för att stötta dig. Planen beskriver hur verksamheten lotsar dig steg för steg mot att fungera allt mer på egen hand i vardagen. Målet är att du ska kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt.

Vi tycker att det är viktigt att ge uppmuntran och ha kul tillsammans men också med struktur, ordning och reda.

Fysisk miljö

Långenäsvägen är en nybyggd modern gruppbostad. Du bor i egen lägenhet och har tillgång till de gemensamma lokalerna i direkt anslutning till din lägenhet.

De gemensamma lokalerna består av kök, matplats, vardagsrum och generösa uteplatser.

Till närmsta hållplats är det 1 kilometer. Därifrån tar du dig till Karlstad på 7 minuter.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna