Visa alla bilder

hSärskilt boende

Egen regi
SoL 7.1.2
Vuxna
8
18-45 år

Boende med särskild service i Bandhagen

Kumlaviken, boende med särskild service, vänder sig till dig som är mellan 18 och 45 år och har någon av följande diagnoser: ADHD/ADD, Aspergers syndrom, autism, bipolär/manodepressivitet, depression och ångest, dubbeldiagnoser, personlighetsstörning, psykos, schizofreni, självskadebeteende eller tvångssyndrom.

Kumlavikens mål är att ge dig de redskap som behövs för en fungerande tillvaro.

Individen i fokus

Den första tiden hos oss lägger vi ned stor vikt vid att ta reda på vilka behov du har och vilka insatser som behövs. Vi arbetar med att ge individuellt anpassat stöd för att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Dygnsrytm, vardagsstruktur, stödsamtal, sysselsättning och kost är några av de områden vi arbetar med.

Vi tar gemensamt fram en individuell genomförandeplan för att utveckla dina färdigheter och bygga upp ditt självförtroende. Du har stödsamtal med din stödperson enligt planeringen vi gör men även när du känner ett behov av att få samtala.

Aktiviteter och måltider

Tillsammans med dig söker vi aktiviteter och sysselsättning som passar din förmåga och som du är intresserad av.

Vi äter frukost och tar en kvällsfika tillsammans i vårt gemensamma kök. Övriga måltider lagar du själv och äter i din lägenhet. Vid behov får du stöd av personalen när det gäller matlagningen.

Personal finns på boendet dygnet runt. Nattetid har vi sovande jour.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Kumlaviken

Fysisk miljö och faciliteter

Kumlaviken ligger i ett hyreshusområde i Rågsved. Du bor i en egen lägenhet på cirka 40 kvadratmeter och som ligger i markplan. Lägenheten har en öppen planlösning med kök, vardagsrum och sovalkov samt förstås separat toalett med dusch och tvättmaskin. Du har tillgång till gemensamt kök, allrum med TV samt uteplats.

Kommunikationer, service och miljö

Vi har bra kommunikationer med cirka tre minuters promenad till tunnelbana och buss. I Rågsved centrum finns tillgång till vårdcentral, livsmedelsbutik, restaurang, café med mera. I vårt närområde finns gott om promenadslingor som leder till parker och friluftsområden.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Om medarbetarna

På Kumlaviken finns cirka elva medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbunden Almega Vårdföretagarna och Almega Tjänsteföretagen, för våra skolor, med flera olika fackförbund.