Kom och träffa oss

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker boende eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.

X

Kom och träffa oss

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker boende eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka ett besök

Kanalgatan för vuxna

hServiceboende
Karlstad, Värmland
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Kanalgatan är ett LSS-serviceboende beläget längs pråmkanalen mitt i Karlstad som vänder sig till dig med autismspektrumtillstånd, såsom autism eller Aspergers syndrom, och är 18 år eller äldre.

Vid en flytt till Kanalgatan får du två stödpersoner som du har lite extra kontakt med. Tillsammans med dina stödpersoner gör du en plan för hur du ska bli så självständig i vardagen som möjligt och nå dina personliga mål. När vi planerar tar vi vara på och utgår från dina starka sidor, intressen och drömmar. Vi hjälper dig att planera skolgång, praktik eller annan sysselsättning som passar dig. Fritidsaktiviteterna lägger vi upp utifrån dina vanor och vad du helst vill hålla på med, samtidigt som vi gärna vill inspirera dig att prova på nya saker.

För att få en plats hos oss på Kanalgatan måste du ha ett LSS-beslut.

Samverkan med öppenvård

Det här är en verksamhet som erbjuder en extratjänst för personer där tilläggsproblematik lett till att det inte fungerat på tidigare boende
Olika tilläggsproblem (till exempel psykisk ohälsa eller beroende) kan leda till att det i perioder inte fungerar bra för en person på ett LSS-boende. Personen hamnar så att säga mellan stolarna. LSS-insatsen räcker inte till och fler komponenter krävs. Det handlar om en samverkan med Nytidas öppenvård där specifik kompetens kring tilläggsproblematiken finns samtidigt som insatsen på LSS-boendet kan fortsätta fungera utan att tilläggsproblematiken tar överhand.

Detta är en ny tilläggstjänst vi erbjuder, du kan läsa mer här >>

Fysisk miljö

Serviceboendet ligger i en lugn miljö vid kanalen, ett stenkast från Stora torget i Karlstad. Du bor i en egen lägenhet med två rum, kök, badrum och balkong. I anslutning till boendet finns en gemensam del där vi kan umgås. Eftersom boendet ligger centralt i Karlstad finns service, butiker, matställen, nöjen, tåg och buss med mera, på nära håll. Det är inte heller långt till natur, större vatten och friluftsliv.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Kanalgatan på Instagram