hKollo

Egen regi
1
LSS 9§6
Barn & Unga
12
7-15 år

Högås är en stor kollogård med sjötomt och egen brygga som ligger vid Långsjön i natursköna omgivningar. På kollot gör vi roliga saker tillsammans och du får gärna komma med förslag på aktiviteter. Vi gör badutflykter, fiskar, spelar fotboll och brännboll eller bygger koja. När vi gör längre utflykter använder vi kollots bilar. På kollogården kan vi spela biljard och pingis, pyssla, se på film, spela musik i vårt musikrum eller spela sällskapsspel och tv-spel. På kollo finns också tid för avkoppling och att bara ta det lugnt om du vill göra det. Vi plane­rar dagen tillsammans och det finns ett tydligt dagsschema under vistelsen.

På Högås kan du välja att bo själv eller tillsammans med en kamrat. Personalen har sovande jour och bor i nära anslutning till deltagarnas sovrum.

Våra kolloledare är lyhörda och engagerade, de flesta av oss har jobbat länge på Högås och har tidigare erfarenhet av målgruppen. Vi vill att din kollovistelse blir ett glatt minne för livet. Innan kollot startar har vi kontakt med dig så vi får veta vilket stöd du behöver och vad du gillar att göra när du är här.

Period

-13/6 - 22/6 10 dagar
-23/6 – 2/7 10 dagar
-3/7 - 12/7 10 dagar
-23/7 – 1/8 10 dagar
Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Högås

Högås ligger mellan Vagnhärad och Gnesta, ca 6 mil från Stockholm. Gården ligger nära Långsjön.

Vårt korttidshem har sjötomt med brygga. Här finns fina möjligheter till roliga uteaktiviteter. Vi har stora gemensamhetsutrymmen t ex fler tv-rum och rum för tv/dataspel, skapande verksamhet, pingis och biljard. Du delar rum med en kamrat eller bor själv. I nära anslutning till deltagarnas sovrum finns personalens sovrum.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra kolloledare är lyhörda och engagerade, de flesta av oss har jobbat länge på Högås och har tidigare erfarenhet av målgruppen.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.