hSärskilt boende

Entreprenad
Vuxna
Bipolära syndrom, Depression, Dubbeldiagnoser, Missbruk, Schizofreni, Självskadebeteende, Tvångssyndrom
13

Hagaparken och kolonilott på nära håll

Hagavägens gruppboende vänder sig till dig med bipolaritet/manodepressivitet, depression och ångest, dubbeldiagnoser, missbruk, personlighetsstörning, psykos, schizofreni, självskadebeteende eller tvångssyndrom.

Vi är ett gruppboende som ger dig trygghet, stöd och möjlighet att utvecklas efter dina förutsättningar. Du väljer om du vill vara själv eller tillsammans med andra, samtidigt som du dygnet runt har tillgång till stöd och hjälp av oss som arbetar på Hagavägen.

Aktiviteter och måltider

Vi anordnar aktiviteter som passar dig, både sådana du gör på egen hand och aktiviteter med dina grannar på boendet. Har du gröna fingrar, eller bara tycker om att vara utomhus, har vi en egen kolonilott i närheten. Vi har också nära till Hagaparken med gångvägar och stora grönytor för promenader och andra aktiviteter.

Vi lagar frukost och middag i vårt gemensamma kök. Måltiderna äter vi tillsammans i vår gemensamma matsal. Du kan också laga egen mat i din lägenhet. Helger och högtider firar vi gärna tillsammans.

Då Hagavägens gruppbostad ligger invid Hagaparken har du nära till promenader och andra aktiviteter utomhus.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Hagavägen Solna

Hagavägens 13 lägenheter är fördelade på två våningsplan. Du bor i en egen, fullvärdig lägenhet och har tillgång till gemensamma utrymmen för att umgås, titta på TV, äta, fika, eller göra något annat tillsammans med grannar och personal. Hagavägen ligger invid Hagaparken som vi använder för rekreation och aktiviteter. Boendet har egen kolonilott.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Hagavägen finns cirka elva medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbunden Almega Vårdföretagarna och Almega Tjänsteföretagen, för våra skolor, med flera olika fackförbund.