Ringgatan för vuxna

hServiceboende
Uppsala

Om verksamheten

Ringgatans LSS-serviceboende vänder sig till vuxna med funktionsnedsättningar som autism eller Downs syndrom.

Vårt mål är att ge dig trygghet, stöd och personligt anpassad service och bidra till att du kan växa och utvecklas som människa. Hos oss på Fyrisvall ska du känna närhet och respekt och att du får vara med och själv bestämma över ditt eget liv. Boendet är bemannat dygnet runt, året om. Nattetid har vi sovande jour.

Aktiviteter och anhörigträff

Aktiviteter anpassar vi efter dina vanor och önskemål, och vi kommer gärna med förslag på nya aktiviteter som vi tror kan intressera dig. Vi har också gemensamma aktiviteter som boenderåd, filmkvällar och måltider. Två gånger om året anordnar vi en träff för våra boende, närstående och legala företrädare.

Fysisk miljö

Serviceboendet ligger i centrala Uppsala och har nära till butiker, service, med mera. Till Resecentrum är det cirka en och en halv kilometer. Du bor i en egen en- eller tvårummare på cirka 30-55 kvadratmeter, beroende på antal rum, som har balkong. Vid behov kopplar vi in lämpligt larm. På boendet finns också plats för gemensamma aktiviteter. Vi har nära till parkområden vid Fyrisån.

Om medarbetarna

På Ringgatan finns cirka nio medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut vid behov.

Visa hela beskrivningen