hServiceboende

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Autism, Downs syndrom
6

LSS-boende i Uppsala

Ringgatans LSS-serviceboende vänder sig till vuxna med funktionsnedsättningar som autism eller Downs syndrom.

Vårt mål är att ge dig trygghet, stöd och personligt anpassad service och bidra till att du kan växa och utvecklas som människa. Hos oss på Fyrisvall ska du känna närhet och respekt och att du får vara med och själv bestämma över ditt eget liv. Boendet är bemannat dygnet runt, året om. Nattetid har vi sovande jour.

Aktiviteter och anhörigträff

Aktiviteter anpassar vi efter dina vanor och önskemål, och vi kommer gärna med förslag på nya aktiviteter som vi tror kan intressera dig. Vi har också gemensamma aktiviteter som boenderåd, filmkvällar och måltider. Två gånger om året anordnar vi en träff för våra boende, närstående och legala företrädare.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ringgatan

Serviceboendet ligger i centrala Uppsala och har nära till butiker, service, med mera. Till Resecentrum är det cirka en och en halv kilometer. Du bor i en egen en- eller tvårummare på cirka 30-55 kvadratmeter, beroende på antal rum, som har balkong. Vid behov kopplar vi in lämpligt larm. På boendet finns också plats för gemensamma aktiviteter. Vi har nära till parkområden vid Fyrisån.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Ringgatan finns cirka nio medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut vid behov.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.