hSärskilt boende

Entreprenad
SoL 7.1.3
Vuxna
21

Furans omvårdnadsboende är en bostad med särskild service. På Furan finns 21 lägenheter för permanent boende. Verksamheten vänder sig till hemlösa med behov av stöd i sin dagliga livsföring.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Furan

Fysisk miljö och faciliteter

Furan ligger i ett skogsområde i anslutning till bostadsområdet Råby, med promenadavstånd till Råby centrum. Det är ca 3,5 km till Västerås centrum. Furan består av 21 lägenheteer på 35-39 kvm med kokvrå, wc och dusch. Gemensamhetsutrymmen finns. Boendet erbjuder lunch till de boende (ingår i boendekostnaden).

Om medarbetarna

Boendet är bemannat dygnet runt (nattetid:sovande jour ). Personalen har lång erfarenhet av arbete med personer som har missbruksproblem.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.