hAkutboende, Särskilt boende

Entreprenad
SoL 7.1.3
Vuxna
18

Akutboende/Särskilt boende i Västerås

Eken är avsett för personer med missbruksproblem. Ekens omvårdnadsboende är ett så kallat ”lågtröskelboende” vilket innebär att det inte råder krav på nykterhet/drogfrihet.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Eken särskild service

Eken ligger i ett grönområde på Kaserngatan i anslutning till bostadsområdet Viksäng i Västerås. Det är ca 200 m till Viksängscentrum med affär, spelbutik och postombud. Vårdcentral, bibliotek, apotek m m finns i närheten. Det är promenadavstånd till Mälaren.

Boendet har 18 lägenheter på 35-39 kvm. Boendet erbjuder lunch till de boende (ingår i boendekostnaden). Inom byggnaden finns flera gemensamhetsutrymmen; t ex matsal/allrum och bastu. Inom byggnaden finns även en härbärgesdel som erbjuder ”tak över huvudet ” över natten för 15 personer.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Boendet är bemannnat dygnet runt. Personalen har lång erfarenhet av arbete med personer som har missbruksproblem

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbunden Almega Vårdföretagarna och Almega Tjänsteföretagen, för våra skolor, med flera olika fackförbund.