hServiceboende, Stödboende, Särskilt boende

Egen regi
1
Vuxna
Autism, Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, Psykosociala problem
5

Ebbalyckevägen 6C:s servicebostäder är en enhet med fem platser som servicebostad. Verksamheten  vänder sig till vuxna med intellektuell funktionsnedsättning/autismspektrat som behöver stöd i sin vardag.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ebbalyckevägen 6C

Servicelägenheterna är belägena i centralorten Tingsryd i Tingsryd kommun. Enheten erbjuder boende i form av trapphusmodell. Samtliga lägenheter är belägna i samma trappuppgång på Ebbalyckevägen 6C. I trappuppgången finns det totalt fem servicelägenheter samt personal och en gemensamhetslägenhet som alla boende har tillgång till. Lägenheterna ligger på olika våningsplan med trappa emellan, det finns ingen hiss i husen. Det finns gemensam tvättstuga en bit bort i bostadsområdet. I den mindre orten Urshult cirka 7 kilometer bort kan vi erbjuda daglig verksamhet i olika former.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Ebbalyckevägen 6C finns i dagsläget sju ordinarie boendestödjare som arbetar med den dagliga omsorgen för våra boende. En av dem arbetar som gruppchef för enheten. Boendestödjarna i Tingsryd besitter en bred kunskap för att arbeta med vår målgrupp. De har relevant utbildning för att hantera sina uppdrag mot våra boende på allra bästa sätt. Det finns en ansvarig sjuksköterska samt tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut för de boende.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.