Ebbalyckevägen 6C för vuxna

hServiceboende
Tingsryd, Kronoberg

Om verksamheten

Ebbalyckevägen 6C:s servicebostäder är en enhet med fem platser som servicebostad. Verksamheten  vänder sig till vuxna med intellektuell funktionsnedsättning/autismspektrat som behöver stöd i sin vardag.

Fysisk miljö

Servicelägenheterna är belägena i centralorten Tingsryd i Tingsryd kommun. Enheten erbjuder boende i form av trapphusmodell. Samtliga lägenheter är belägna i samma trappuppgång på Ebbalyckevägen 6C. I trappuppgången finns det totalt fem servicelägenheter samt personal och en gemensamhetslägenhet som alla boende har tillgång till. Lägenheterna ligger på olika våningsplan med trappa emellan, det finns ingen hiss i husen. Det finns gemensam tvättstuga en bit bort i bostadsområdet. I den mindre orten Urshult cirka 7 kilometer bort kan vi erbjuda daglig verksamhet i olika former.

Om medarbetarna

På Ebbalyckevägen 6C finns i dagsläget sju ordinarie boendestödjare som arbetar med den dagliga omsorgen för våra boende. En av dem arbetar som gruppchef för enheten. Boendestödjarna i Tingsryd besitter en bred kunskap för att arbeta med vår målgrupp. De har relevant utbildning för att hantera sina uppdrag mot våra boende på allra bästa sätt. Det finns en ansvarig sjuksköterska samt tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut för de boende.

Visa hela beskrivningen