Domherrevägens Gruppbostad för vuxna

hGruppbostad
Uppsala

Om verksamheten

På Domherrevägens Gruppbostad vänder oss till dig med olika funktionsnedsättningar, såsom Downs syndrom eller autism. Med personal som är duktig på att tolka, och med stark vilja att förstå just ditt sätt att kommunicera arbetar vi efter dina mål och önskningar för att du ska få en chans att utvecklas och bestämma hur du vill att ditt liv ska se ut. Aktiviteterna på boendet styrs av dina intressen och vi gör båda saker i grupp, enskilt och i mindre grupper så att alla får chansen att göra det de vill själva.

Fysisk miljö

Boendet är en enplansvilla beläget i vackra Sunnersta nära skog och bad. Vi har en stor trädgård där vi brukar grilla, fika och spela spel på sommrarna. Buss 8 och 11 tar dig till närbelägna Gottsunda Centrum eller Uppsala centrum

Om medarbetarna

På Domherrevägens gruppbostad finns cirka 10 medarbetare med olika anställningsformer. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Flera medarbetare bemästrar även tecken som stöd vid kommunikation.

Visa hela beskrivningen