Cymbalen

hKorttidsboende
Täby, Stockholm

Om verksamheten

Cymbalens korttidsboende vänder sig till dig med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Målet för oss på Cymbalen är att erbjuda en aktiv fritid i en trygg och positiv miljö där du kan utvecklas i din takt. Vi utgår från dina behov, intressen och starka sidor och att det är du som vet hur du vill ha det.

Vi tycker det är viktigt att ha KUL tillsammans, samtidigt som vi arbetar med struktur, ordning och reda.

Vi värdesätter också ett nära samarbete med ditt nätverk, som till exempel din familj.

Aktiviteter

Korttidsvistelsen börjar ofta med att vi planerar tillsammans vad vi ska laga för mat och vad vi ska hitta på. Tacofredag är ett vanligt inslag. Vi brukar maxa Idol genom att tillverka plakat för att heja extra på favoriterna. Andra kvällar har vi disco. På lördagar åker de som vill till ett varmbad (bokat för oss), vilket brukar vara mycket uppskattat. Vi pysslar mycket och har tonårshäng.

Du har gott om aktiviteter att välja på. Våra lokaler har plats för bland annat bollsport, dans, skapande, TV-spel och filmkvällar.

Med vårt geografiska läge har vi goda förutsättningar för aktiviteter även utanför Cymbalen – både på hemmaplan, i Täby och i Stockholm.

Fysisk miljö

Du bor i ett eget rum. På Cymbalen finns också flera rum för olika aktiviteter och ett stort kök. Från korttidsboendet är det cirka tre kilometer till Täby centrum dit man kan åka buss. Till Stockholm är det cirka 15 kilometer. Natur, livsmedelsbutik och restauranger finns i närområdet.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo på ett korttidsboende

Visa hela beskrivningen

Lyssna