hKorttidsboende

Egen regi
LSS 9§6
Barn & Unga
7

LSS-korttidsboende

Cymbalens LSS-korttidsboende vänder sig till dig med neuropsykiatriska funktionshinder eller utvecklingsstörning och som är 13-25 år.

Målet för oss på Cymbalen är att erbjuda en trygg och positiv miljö med möjlighet för dig att utvecklas i din egen takt. Hos oss ska du känna att vi som arbetar här vill lyssna till vilka behov och intressen du har. Vi satsar på att erbjuda dig gott om aktiviteter att välja på. Våra lokaler har plats för bland annat bollsport, dans, skapande, TV-spel och filmkvällar.

Med vårt geografiska läge har vi goda förutsättningar för aktiviteter även utanför Cymbalen – både på hemmaplan i Täby och i Stockholm. Till exempel hyr vi en gymnastiksal där du kan prova på basket, dans och hinderbana. Vi erbjuder också regelbundet badkvällar. Sommartid kan du följa med på sommarkollo. Vi kommer även att börja med helgkollo.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Cymbalen

Du bor i ett eget rum. På Cymbalen finns också flera rum för olika aktiviteter och ett stort kök. Från korttidsboendet är det cirka tre kilometer till Täby centrum dit man kan åka buss. Till Stockholm är det cirka 15 kilometer. Natur, livsmedelsbutik och restauranger finns i närområdet.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.