Bifrostvägen

hGruppbostad
Skummeslöv, Laholm, Halland
Öppnar preliminärt Q4 2022
1 av 8 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

På Bifrostvägen i Skummeslöv, Halland har vi byggt ett helt nytt LSS-boende för vuxna med en diagnos inom autismspektrum med eller utan utvecklingsstörning eller andra tillkommande funktionsnedsättningar.

Personen i fokus

Du som älskar naturen och vill ha nära havet tror vi kommer trivas riktigt bra på Bifrostvägen. Det är dina behov och önskemål som bestämmer hur vi lägger upp vårt arbete för att ge dig ett så tryggt och stimulerande boende som möjligt. Det är alltid dig vi lyssnar på först och vi har fokus på din rätt till integritet och självständighet. Din individuella genomförandeplan är viktig både för oss och för dig. I genomförandeplanen tas dina önskemål upp om hur ditt stöd ska se ut, de insatser du har rätt till samt visar hur vi kan stötta dig till att få leva ditt liv på dina villkor. Du som bor på Bifrostvägen gör aktiviteter både på egen hand och tillsammans – du bestämmer alltid själv hur aktiv du vill vara.

Måltider

Måltiderna lagar du i din egen lägenhet. I det gemensamma köket äter vi ibland tillsammans om du vill, till exempel vid högtider och större helger då vi dukar fint och serverar traditionsenlig mat och dryck.

Fysisk miljö

Gruppboendet ligger några hundra meter från havet och till centrala Laholm tar du dig enkelt med buss. Tågstationen når du också med buss. Boendet ligger i ett helt nytt bostads- och affärsområde som heter Skummeslövs Ängar, som förutom bostäder kommer att erbjuda en mängd utrymmen för umgänge, uppträdanden och vila såväl som shopping, matställen och naturupplevelser.

Om medarbetarna

På Bifrostvägen finns boendestödjare med olika utbildnings- och erfarenhetsbakgrund. Gemensamt för alla är att de har minst en underssjuksköterskeutbildning eller liknande. Som närmaste chef finns även en gruppchef som ser till att verksamheten fungerar i det dagliga arbetet.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Visa hela beskrivningen

Lyssna