Visa alla bilder

hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
5

Baldersvägens gruppboende omfattas av LSS och vänder sig till vuxna personer med olika funktionsvariationer.

Gruppboendet ligger i ett villaområde, med gångavstånd till affär, pizzeria, konditori och bara ett stenkast från den vackra Skrea strand.

Här finns 5 lägenheter, alla utrustande med kök. Du väljer om du vill vara för dig själv i din egen lägenhet eller tillsammans med andra i vårt gemensamhetsutrymme. Vi har också en stor och inbjudande trädgård. I boendet erbjuds fritidsaktiviteter enskilt eller gemensamt för den som vill, till exempel spel, fika och olika aktiviteter ni tillsammans har valt. Aktiviteter utformar vi efter dina behov och önskemål. Vi respekterar din rätt att själv bestämma.

Här bor och lever du så självständigt som möjligt. Du har stort inflytande över din boendesituation medan personalen ger det stöd du behöver.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Baldersvägen Gruppbostad

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik