Visa alla bilder

hServiceboende

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
8

Alegränd serviceboende omfattas av LSS och vänder sig till vuxna personer med olika funktionsvariationer.

Här bor och lever du så självständigt som möjligt. Du har stort inflytande över din boendesituation medan personalen ger det stöd du behöver

Alegränds serviceboende ligger centralt i Falkenberg med närhet till affär, nöjen och samhällsservice. Med lugn, trygghet och struktur stödjer vi dig att ta vara på dina starka sidor, intressen och drömmar. Målet är att du ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt.

Serviceboendet består av sju lägenheter samt en satellitlägenhet som ligger utanför byggnaden men som har tillgång till personal och gemensamhetsutrymme. Alla lägenheter är fullt utrustande med kök och tvättmaskin. Du väljer om du vill vara för dig själv i din egen lägenhet eller tillsammans med andra i vårt gemensamhetsutrymme. I boendet erbjuds fritidsaktiviteter enskilt eller gemensamt för den som vill, till exempel spel, fika och olika aktiviteter ni tillsammans har valt. Aktiviteter utformar vi efter dina behov och önskemål. Vi respekterar din rätt att själv bestämma.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Alegränd Servicebostad

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

På enheten kommer vi också att ha en stödpedagog.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik