Nyheter

Traditionsenliga julfester för Nytidas dagliga verksamheter i Stockholm

Jullunch runt bordet med Haninge Syd daglig verksamhet

Runt Lucia samlas traditionsenligt Nytidas dagliga verksamheter i Stockholm till julfest under tre kvällar på Lustikulla på Liljeholmen. Det är storslagna, härliga tillställningar och många av arbetstagarna ser fram emot julfesten hela året!

Nytida har ca 45 dagliga verksamheter i Stockholms län och de är indelade i sex verksamhetsområden. Två områden i taget träffades till julfester under tisdagen, onsdagen och torsdagen i Luciaveckan.

Johanna Command är verksamhetschef för sex dagliga verksamheter och hon var med på onsdagskvällen, då område 1 och 4 träffades på Lustikulla.

˗ Det var 346 personer anmälda till kvällen, både brukare och medarbetare. Vi startade med julbord, sjöng några julsånger tillsammans och efter det blev det dans med skön musik och härlig stämning på dansgolvet. De som inte ville dansa kunde sitta och prata och kanske träffa nya bekantskaper från andra verksamheter, berättar hon.

˗ Det är fantastiskt att se hur medarbetarna engagerar sig och ger allt för att ordna julfesterna för att alla ska få en fin upplevelse. Det är härligt att se alla uppklädda och i ett annat sammanhang än på verksamheten. Precis som på alla andra arbetsplatser behövs det sociala aktiviteter utanför jobbet. Det gör att vi lär känna varandra bättre, säger Johanna Command.

Jullunch runt bordet med Haninge Syd daglig verksamhet

Här hittar du alla Nytidas dagliga verksamheter

Lyssna