Nyheter

Succé för Glada Midnattsloppet – tack till alla som deltog!

Lördagen den 18 augusti kl 18.30 gick startskottet för Glada Midnattsloppet som genomfördes för andra året och med Nytida som huvudsponsor. Loppet vänder sig till alla med en kognitiv funktionsnedsättning och man får gå, springa eller rulla fram längs den 1980 meter långa banan.

Sofia Eneroth från Nytidas verksamhet Globen Nord och Amanda Lind, från Nytida Liljeholmen Öst höll en pulshöjande uppvärmning innan Midnattsloppets rutinerade speaker Janne Pilblad från Farsta Syd kallade fram löparna till startlinjen för att svära löpareden. Därefter ljöd startskottet och tävlingen var igång.

Deltagarna hade ett stort stöd av en engagerad publik längs med banan och det gick inte att ta miste på löparglädjen. Med en rekordtid på 7 minuter och 42 sekunder var Ricky Landgraff från IFK Tumba första löpare att passera mållinjen på Hornsgatan. Några minuter senare gick Nytidas Ella Callerholm som första rullare i mål på tiden 10:30.

Loppet startade strax före Lilla Midnattsloppet och när förberedelserna hade påbörjats för kvällens 10 km-lopp. På så sätt är Glada midnattsloppet en väl integrerad del av kvällens helhet menar Henrik Balkander, tävlingsledare Midnattsloppet.

– Glada Midnattsloppet bidrar på ett påtagligt sätt till Midnattsloppsfamiljen. Den värme och känsla som sprids bland deltagarna och funktionärerna under genomförandet är oerhört stark. Loppet är här för att stanna och jag ser fram emot den dagen vi har 1 000 deltagare, säger Henrik Balkander.

Nytida var på plats inne på Runners Corner på Zinkensdamms IP med ett välbesökt tält där man bland annat kunde testa på att armcykla, en aktivitet som bjuds på flera av våra verksamheter. En av funktionärerna under loppet var Nytidas affärsområdeschef Magnus Åkerhielm som både var medlöpare till Nytidas Calle Mohammar och prisutdelare.

– Det var verkligen roligt att vara med. Glada Midnattsloppet har blivit en riktig folkfest, fullt av folk som hejar längs hela banan. Och ett extra tack till alla funktionärer som hjälpte till i Nytidatältet eller vid någon av de andra stationerna. Vi ses igen nästa år, säger han.

glad tjej midnattsloppet
Lyssna