Aurora behövde komma tillbaka i ett sammanhang. Det är det som har gjort den största skillnaden för henne.

Det första målet var helt enkelt att hon skulle komma in till verksamheten för att bryta sina destruktiva rutiner som hon hade hemma.

– Jag hade episoder då jag var väldigt deprimerad. Det var väldigt mycket sjukhus för mig. Där kom Nytida in i bilden och stöttade mig jättemycket. Att de såg mig som en människa. De såg inte mig som brukare eller som ett fall. Det är vi försökte komma igång med så snabbt som möjligt, det var aktiviteter. Både fysiska, men också gruppaktiviteter med andra människor. Det är det som jag har känt har gett mig mest och som jag har kommit fram till att det är nödvändigt för mig i de perioderna när jag mår psykiskt dåligt.

– Vägen har varit lång, men alla steg som hon har tagit har hon styrkts av, och kommer hon ha med sig som en positiv erfarenhet i resten av sitt liv.

– Det var det största målet under alla de här åren, att kunna komma till den punkten då jag kan gå vidare. Att kunna fortsätta med min dröm att bli inredare. Det är inte det att det är så fantastiskt, att allt är toppen och glamoröst. Det är mer att jag har en vardag. Jag kan knappt tro det själv ibland. Är det här mitt liv nu?

– Aurora har verkligen gjort jobbet. Vi har ju bara den stora förmånen att stå bredvid, och guida henne på det sättet som vi kan. Men Aurora har verkligen gjort jobbet på egen hand.

Lyssna