Nyheter

Roligare träning på Skreavägens dagliga verksamhet med eget gym och hälsostudio

Felix och Anna på golvet i träningsrummet bild från youtubefilm

På Nytidas dagliga verksamhet Skreavägens DV i Falkenberg finns numera en egen hälsostudio med gym. Anna och Masoumeh är två av dem som gillar att träna där.

På Skreavägens dagliga verksamhet är det någon form av träning på schemat varje dag. Det varierar mellan promenad, powerwalk, löpträning och cykling.

Men på Skreavägen finns sedan en tid tillbaka också en egen träningslokal med både träningsredskap, cyklar, crosstrainer, roddmaskin och löpband. Den egna hälsostudion är schemalagd en gång i veckan. Varannan onsdag är det dessutom träning på Motionshuset, ett lokalt gym i Falkenberg där flera dagliga verksamheter tränar tillsammans.

–  Det är bra för våra kroppar att träna, säger Anna.

– Det är roligare att träna på gymmet än att träna ute, tycker Masoumeh.

Prövar olika saker

Pia Berg är gruppchef på verksamheten och berättar att hälsostudion på Skreavägen från början var ett projekt där personal och omsorgstagare gemensamt har byggt upp sin egen träningslokal. De har också fått en del träningsmaskiner från Motionshuset.   

– Vi leder olika pass och prövar olika saker, såsom tabata, cirkelträning, ibland maskiner men vi har också Mindfullness och yoga, berättar Pia.

Igår var det spinning på Motionshuset och vi avslutade med att dansa till låten ”Händerna upp, händerna ner” vilket alla tyckte var kul.

– Jag kom nästan inte ur sängen och kan knappt gå idag, säger Anna som har ordentlig träningsvärk efter passet.

– Genom träningen har våra arbetstagare fått lära sig att det kan vara jobbigt men att kroppen mår bra efteråt. Träning är ju även bra mot psykisk ohälsa, säger Pia.

Ofta tränar de till musik eftersom det är något som alla gillar.

–  Dans är roligast. Men cyklarna, roddmaskinen och hantlarna är också jätteroliga, säger Masoumeh.

Pia tycker att träningen har gått över förväntan och säger att alla hänger på de träningspass som är schemalagda under veckan.

– Vi ser en jätteförändring i styrka och kondition och att alla orkar mycket mer nu, säger hon.

Här hittar du alla Nytidas dagliga verksamheter

Lyssna