Nyheter

Nytidas ”Mästarnas mästare” bjöd på härlig stämning och gemenskap

Personer som kör dragkamp

Häromveckan hölls Nytidas ”Mästarnas mästare” i Stockholm. 22 dagliga verksamheter var på plats och över 200 omsorgstagare deltog i de olika utmaningarna.

Idén kommer från SVT’s tävlingsprogram ”Mästarnas mästare”, som går ut på att före detta sportmästare möter varandra i olika grenar tills dess att en vinnare återstår, som blir just ”Mästarnas mästare”. I år gick Nytidas version av stapeln på Rudans friluftsområde i Haninge.

– Det är en härlig tillställning som vi anordnar tillsammans varje år, berättar Julia Linde, verksamhetsutvecklare på Nytida. Det finns ett stort engagemang bland så väl medarbetare som omsorgstagare i samtliga av regionens dagliga verksamheter, så det är ett fint samarbete alla emellan.

Deltagarna hade möjlighet att utmana sig i antingen individuella tävlingar eller lagtävlingar. De individuella grenarna var allt ifrån korsord och sudoku till jägarvila och att hänga i stång, medan grenarna i lagtävlingarna innehöll grenar som dragkamp, bollkontroll och tornbygge.

– Alla grenar hade olika anpassningar beroende på deltagarnas fysiska funktion, berättar Julia. På jägarvilan fanns det till exempel möjlighet till statisk armstyrka eller att balansera en bok på huvudet, beroende på deltagarens fysiska funktion.

Efter tävlingarna åts en medhavd lunch utomhus, för att sedan ladda om för ”Rudan racet”.

– Det var så kul att se hur alla var så pass redo och peppade även för sista utmaningen! Då sprang, gick eller rullade vi 2 kilometer runt Rudan-sjön.

Dagen avslutades med prisutdelning och vinnare av varje gren.

– Det var en fantastisk dag med så mycket glädje och gemenskapskänsla! Alla deltagare upplevdes otroligt nöjda med dagen. Dessutom hade vi också tur med vädret, avslutar Julia.

Lyssna