Nyheter

Nytida välkomnar Pusselbitens skola

Nytida, som är en del av Ambea-koncernen, förvärvar Pusselbitens skola. Pusselbitens skola ligger i Skåne och består av två skolenheter och en korttidsverksamhet. Skolorna bedriver såväl grundskola som grundsärskola för elever med autism.

Pusselbitens skola har funnits sedan 2013, skolan har drygt 40 elever, 15 omsorgstagare i korttidsverksamhet och 80 anställda.

– Det har varit en spännande och lärorik resa och jag är tacksam för alla möten med våra fantastiska elever, anhöriga och medarbetare. Vi har under en längre tid letat efter en stabil aktör som har goda kunskaper om målgruppen och som har kapacitet att utveckla verksamheten vidare, säger grundare Navid Ghannad.

– Pusselbitens skolor har ett gott renommé och vi är glada att dom vill bli en del av Nytida. Vi hälsar elever, anhöriga och medarbetare varmt välkomna till oss, säger Åsa Enström, regionchef Nytida, region skola.

Pusselbitens inriktning och verksamheten kommer att fortsätta och eleverna påverkas inte av förändringen. Nytida har nu fjorton skolor runt om i Sverige.

Lyssna