Nyheter

Marko vann Nytidas egen digitala Mello

På Nytidas dagliga verksamheter finns många arbetstagare som brinner för att få visa upp sina talanger. När den pågående pandemin satte stopp för liveframträdanden anordnades istället en egen digital Mellofestival, Regiovision. Vinnare blev Marko Enroth.

Tävlingen har varit öppen för samtliga 45 dagliga verksamheter i Stockholmsområdet och har genomförts genom olika deltävlingar där till sist sju finalister gick vidare till finalen – Regionvision som genomfördes fredagen den 23 april.

Engagerat många

– Att genomföra en tävling av den här sorten via zoom var nytt för oss, men tävlingen har verkligen engagerat många hundratals arbetstagare och medarbetare. Det har varit en riktig snackis som många har sett fram emot, berättar Camilla Nilsson en av de drivande bakom tävlingen.

De sju finalisterna var förinspelade men sändningen genomfördes live under ledning av konferenciererna Anna Dahlin och Daniel Lindgren. Där genomfördes också omröstningen. För dem som inte hade möjlighet att se sändningen live gick det också att se bidragen på Instagram och att förtidsrösta där.

Vinnarbidrag på finska

Bidragen var en härlig blandning av svenska klassiker och allt från ballader till pop. Vinnare blev Marko Enroth, från Hagsätra aRT. Han framförde låten Sua Tarvitsen som handlar om att kliva ut från mörker mot ljuset. Marko Enroth har själv komponerat låten och texten som är på finska är skriven av Liisa Mäntynyemi. Videon är producerad tillsammans med Olle Hedenström som även medverkar på gitarr.

Marko berättar att han är jätteglad för framgången, men att det är lite tudelat eftersom han också blir obekväm och stressad av uppmärksamheten.

Marko har en bred musiksmak och gillar olika stilar så länge som det väcker känslor hos honom. Han är särskilt svag för powerballader, schlager, pop, soul, gospel, popopera och RnB. Bland favoritartisterna finns Mariah Carey, Whitney Houston, George Michael och Luther Vandross.

Bland schlagerfavoriterna är det dock svenskt som gäller.

–  Carola – Fångad av en stormvind och Lena PH – Dansa i neon, säger Marko.

Lyssna