Nyheter

Julgåva till Suicide Zero

Suicide Zero

Vår julgåva går i år till den ideella organisationen Suicide Zero, som arbetar för att minska självmorden i Sverige.

Nytida har visionen att inga fullbordade suicid ska ske i våra verksamheter. I flera av våra verksamheter arbetar vi dock med riskgrupper. För att öka kunskapsnivån hos samtliga medarbetare har vi lanserat grundutbildningen Vi vågar. Utbildningen syftar ytterst till att förebygga suicidförsök.

Med en ökad kunskap kommer ökad trygghet och bättre förutsättningar att upptäcka och förutse suicid och att göra skillnad. Att våga prata är viktigt och utbildningen tar bland annat upp varningssignaler för suicid och ger tillfälle till reflektion och diskussion i verksamheterna.

Stöd till Suicide Zero

Varje år skänker Nytidas (genom sitt moderbolag Ambea) ett välgörenhetsbidrag till en organisation. I år går bidraget till Suicide Zero, en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige. 

– Ert bidrag ger oss hjälp i vårt arbete och ger oss kraft att fortsätta, säger Rickard Bracken, generalsekreterare för Suicide Zero.

Dagliga verksamheter gör armband

Flera dagliga verksamheter inom Nytida hjälper Suicide Zero att pärla armband som säljs till förmån för organisationens arbete. Under 2021 har de producerat 2 500 armband.

Lyssna