Nyheter

Isaks engagemang berikar vardagen för de äldre på Vardaga Villa Roos Park

Tre medarbetare

Aktivitetspedagog Josefine Lundin, praktikant Isak och arbetshandledare Catharina Lindgren.

Isak Holst från Nytidas dagliga verksamhet i Staffanstorp praktiserar på Vardagas äldreboende Villa Roos Park. Ett fint och värdefullt samarbete inom Ambea-koncernen.

Vardaga och Nytida ingår båda i Ambea, som är ett av Nordens ledande omsorgsföretag.

Isak började på Nytidas dagliga verksamhet i Staffanstorp i januari. Redan från början kände han att han ville ha mer att göra, och komma ut i arbetslivet. Han ville framför allt också göra nytta. Nu har han praktiserat i tre månader på Vardagas äldreboende Villa Roos Park.

– Jag stortrivs med att umgås med de äldre och att få bidra med att göra de boendes vardag meningsfull. De blir jätteglada när jag kommer, de kopplar mig till Josefine, och när hon kommer vet de att det är något roligt på gång, säger Isak. 

Långa samtal och promenader

Josefine Lundin är aktivitetspedagog på Vardaga Villa Roos Park och Isaks kontaktperson på boendet.

– Isak är så social och kan sitta länge och prata med de boende, det är inte alltid vi i personalen hinner det. Han hjälper till med aktiviteter, går med på promenader och hjälper till med olika praktiska saker, säger Josefine.

– Det är så intressant med alla historier, de som bor här har upplevt så mycket, säger Isak. När vi var ute och gick häromdagen fick jag höra en historia som det var riktig wow-effekt på.

Att få komma ut i arbetslivet

Isak praktiserar på Vardaga Villa Roos Park en dag i veckan. Efter jul ska det utökas till två dagar i veckan. Han har också börjat praktisera på ytterligare ett boende – Vardaga Villa Vikhem en dag i veckan.

– Jag hoppas att det utökas så att jag får jobba fyra dagar i veckan totalt, det vore perfekt, säger Isak.

Redan 2019 när Villa Roos Park och Villa Vikhem öppnade fanns planerna där kring praktik-samarbete.

-Covid satte stopp för planerna då men nu är vi igång! Förutom Isak har vi två till hos oss som praktiserar på Vardagas boenden. Det fungerar jättebra och vi hoppas vi kan inspirera till fler samarbeten. Vi tillhör ju ändå samma koncern, säger Catharina Lindgren, som är arbetshandledare och Isaks kontaktperson på Nytidas dagliga verksamhet.

Läs mer om Staffanstorps dagliga verksamhet

Lyssna