Nyheter

Hälsning från Kasper Kollos helgläger

Kasper Kollo ordnar sommarkollo, helgläger och aktiviteter för barn, unga och unga vuxna med autismspektrumtillstånd. Deras helgläger arrangeras året om på lägergårdar i Skåne. I helgen åkte ett gäng på ett äventyrligt helgläger vid gården Lillsjödal utanför Hässleholm. Här kommer en hälsning från dem!

“Under våra helgläger blandar vi alltid roliga aktiviteter på gården med spännande utflykter. Den här helgen fiskade vi, spelade fotboll, tv-spel och brädspel, bakade smarriga muffins i regnbågens alla färger och experimenterade med sårsminkning. Vi hade även förberett kluriga pussel och äventyr för våra deltagare att lösa. I helgen anordnade vi ett äventyr där deltagarna fick leta efter ledtrådar i det rum de befann sig för att knäcka lösenordet till internetdosan som ”kollotrollet” stulit. Engagemanget var minst sagt stort!

Som utflykt denna helg erbjöd vi två alternativ – sommarrodel eller Skånes djurpark. En lite mer fartfylld och en lite lugnare. Sommarrodel är ett uppskattat och återkommande utflyktsmål både på våra helgläger och på våra sommarkollon. Enkelt beskrivet sitter du på en pulka med hjul som åker i en metallbana ned för en lång sluttning. Du har en spak som du kan kontrollera farten med – drar du spaken framåt gasar du och drar du den bakåt bromsar du. Har du hög fart gäller det att luta kroppen i kurvorna för att uppnå bra stabilitet. Aktiviteten är lätt att förklara för våra deltagare och de kan åka med den fart som passar dem. Föga förvånande är det flera av våra deltagare som inte räds att trycka ”plattan i mattan”.

Vi avrundar alltid helgerna med utvärdering för att kartlägga vad deltagarna vill göra nästkommande helg. Samtidigt serverar vi ledarnas superbrunch. Då bjuds det på ägg och bacon, pannkakor och annat gott som gör att deltagarna står sig under bilresan tillbaka. Så kan ett helgläger se ut!”

Lyssna