Nyheter

Gott om talang i Nytidas dagliga verksamheter

Två personer i festliga hattar och glittrande girlanger i bakgrunden

För andra året i rad har arbetstagarna på Nytidas dagliga verksamheter i Stockholm fått visa upp sina talanger för varandra.

– Vi vill erbjuda en möjlighet att visa vad en talang kan vara. Vi vill också visa på allt det fantastiska som våra arbetstagare är duktiga på, säger Sophia Åhlin, verksamhetsutvecklare på Nytidas dagliga verksamheter i Stockholm.

Till skillnad från Nytidas interna Mello eller till exempel Funkisfestivalen är Talang inte en tävling.

– En tävling kan göra att en del inte vill vara med för att det blir för mycket prestation och för kravfyllt. Dessutom är det svårt att värdera en talang för talangerna ser ju så olika ut, säger Sophia.

Arbetstagare på de olika verksamheterna har fått spela in sin talang. Därefter har en talang lottats fram för varje område som de dagliga verksamheterna är indelade i. De utlottade bidragen har klippts ihop till en film, inte helt olika TV4s Talang. I år är det två arbetstagare som står för programpresentationerna mellan bidragen. Inspelningen visas på Nytida dagliga verksamheters privata Youtube-kanal. Där finns också alla övriga bidrag. I år är det drygt 70 stycken.

En talang kan vara vad som helst

– Det har kommit in mycket sång och dans bland bidragen. Men en talang kan ju vara precis vad som helst. Det är jätteroligt! Förra året var det en enhet som hade lärt en gris att sitta och någon som kunde alla busslinjer i Stockholm. I år är det en person som är duktig på flaggor och länder. En annan kan äta något som är väldigt surt utan att röra en min, berättar Sophia.

På frågan om vilken talang Sophia själv har skrattar hon lite:

– Arbetstagarna på mina enheter säger att jag är duktig på att härma olika personer och särskilt Donald Trump.

Här hittar du alla Nytidas dagliga verksamheter

Lyssna