Nathalie, 33 år, har hittat både trygghet och glädje under sina elva år på ett av Nytidas gruppboende.

Personalens stöd och gemensamma aktiviteter är en viktig del i hennes välbefinnande, men framförallt är det musiken och det årliga uppträdanden på Funkisfestivalen som får Nathalie att blomstra.
– Jag har varit med på Funkisfestivalen i flera år. Nu senast sjöng jag “Säg ingenting till mig” av Melissa Horn. Sjunga är det bästa. Jag övar mycket och på onsdagar är vi på en musikskola, berättar Nathalie.

Porträtt Nathalie

När Nathalie inte sjunger tycker hon om att vara med på boendets många andra aktiviteter.
– Det är jättefint att gå på promenader här! I det gemensamma gymmet brukar jag cykla och gå på springbandet. På sommaren badar och fiskar vi. Jag har också varit på Skansen och tycker om att titta på sälarna. De är så fina djur… Sen gör vi också massor av andra saker, säger hon.

Nathalie tycker om att hon kan träffa andra boende när hon själv vill. Sen finns alltid den gemensamma middagen som boendet anordnar varje fredag.
– Det är jättegod mat och roligt att prata och skratta. Sen tittar vi på tv. Har lite mysigt.

När Nathalie precis hade flyttat till boendet var Nathalie nervös, men det blev bättre med tiden.
– I början tänkte jag på mamma och pappa. Det tog tid att vänja mig. Men det ska det väl göra. Nu klarar jag mig själv och trivs jättebra, berättar hon.

Personalen gjorde sitt för att få Nathalie att trivas och är idag något av det hon tycker om mest med boendet.
–  Personalen är så snälla och trevliga. Jag tycker om dem för att de hjälper mig med saker. Sen städar jag på måndagar och onsdagar. Då kommer de hit och hjälper till så vi städar tillsammans. Och nattpersonalen hjälper mig med medicin på kvällen. Det känns tryggt.

Så kan en dag se ut för Nathalie

Nathalie uppskattar aktiviteterna som anordnas. Från morgongympa och arbete till fika och sånglektioner.

Lyssna