Så här kan vardagen se ut på ett gruppboende

I den här filmen träffar du Anna som berättar om sin vardag. Anna bor i en av Nytidas gruppbostäder.

Jag är Anna Bäck, jag är 28 år och bor på Lövängsgatan 6 på Nytidas gruppbostad. Jag tycker om att cykla och spela tv-spel. Jag tycker om att vara med min pojkvän Josef och hitta på saker, vara ute och träna på Eriksdalsbadet, simma. I början bodde jag på ett ställe där jag inte mådde så bra. Jag fick inte den hjälp jag behövde. Jag behöver stöd för att må bra, för att jag har Asperger. Jag har Mario Kart fast det är på japanska. Det är gamla Mario Kart, det första som kom tror jag. Donkey Kong alla tre delarna. Jag har Super Mario World, det här är mitt favoritspel. Man är i en dinosaurievärld och rider runt på Yoshi, äter fiender och så. TV-spel är min grej. När jag är på humör. Super Nintendo har sån grafik som jag gillar. Gammal klassiker!

Att bo här är bra för här får jag stöd och hjälp. Man känner att man har mer ansvar. Pengar får man ansvar för, man får gå ut när man vill och vara borta hur länge man vill.

Här är en sagobok som jag håller på och skriver, som jag har skrivit sedan jag var liten. Så här ser bilderna ut. Jag har ritat olika figurer som jag har färglagt. Ibland ritar jag utan färg. De här heter Shadow Dino och så är det en Dino. Jag har en egen Youtube-kanal som jag lägger upp hur mycket filmer som helst på. Jag läser sagor för dem på Youtube. Det är Dino-figurer jag har ritat själv, sen jag var liten. Först var Dino en människa sedan har det kommit olika arter.

Min dröm är att de ska komma på film nån gång. Att någon ska upptäcka dem. Det är min önskan.

Lyssna