Nyheter

Brynnkällevägen –  nybyggd och välplanerad gruppbostad nära Göteborg

Vardagsarum med fotöljer och bord med ljusstakar på

Den 15 augusti öppnar Nytidas nya gruppbostad Brynnkällevägen i Hisings Kärra norr om Göteborg. Redan den 4 juli är det öppet hus för den som vill få en förhandstitt på de fräscha lokalerna.

Brynnkällevägens gruppbostad är helt nybyggd och vänder sig till vuxna personer med autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Bostaden ligger i Hisings Kärra, där det är nära både till natur och grönområden samt till butiker och annan service. In till centrala Göteborg tar man sig med kollektivtrafik på ca 20 minuter.

˗ Gruppbostaden är verkligen bra planerad. Det märks att Nytida har stor erfarenhet av hur LSS-bostäder ska vara utformade, med stora gemensamhetsutrymmen, gott om förråd och genomtänkta utrymningsvägar, säger Malin Moberg, verksamhetschef för Brynnkällevägen.

Vardagsarum med fotöljer och bord med ljusstakar på

Öppet hus 4 juli för intresserade

Vi fångar Malin mitt i jobbet med att inreda och möblera gruppbostaden inför starten. Närmast på programmet står ett öppet hus för alla intresserade den 4 juli. Rekrytering av medarbetare är också i full gång.

˗ Jag har hittills (mitten av juni) anställt fem personer, varav fyra kommer från tillsvidareanställning eller vikariat på andra Nytidaenheter på olika platser i landet. Den femte kommer från en annan LSS-verksamhet, så alla är erfarna. Det känns bra och ger bra förutsättningar med flera medarbetare som redan kan Nytidas koncept, system och arbetssätt. Jag är inte orolig för uppstarten, det kommer att flyta på bra och bli roligt, säger Malin Moberg.

Gemensamma utrymmen och egen lägenhet

Brynnkällevägens gruppbostad rymmer 6 lägenheter som ligger i samma plan. I direkt anslutning till lägenheterna finns gemensamma utrymmen som består av ett stort kök med matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Här kan de boende umgås med grannar och personal när de vill. Det finns också tvättstuga och en stor uteplats.

Lägenheterna är tvårummare på ca 42 kvadratmeter med entré, kök, vardagsrum och matplats i öppen planlösning samt badrum (med tillgänglighet för den rullstolsburne) och sovrum.  Alla lägenheter har egen uteplats och utgången till uteplatsen kan användas som egen entré för den som vill.

Läs mer om Nytida Brynnkällevägen

Lyssna