Nyheter

Alpklyftan blir en del av Nytida

Bild på fasad, grå villa
Bild på fasad, grå villa

Nytida har förvärvat Alpklyftan. Verksamheten ligger i centrala Göteborg och består av tre HVB-boenden och två utslussningslägenheter för barn och unga i åldern 14-21 år.

Alpklyftan grundades 1995 och består idag av tre HVB-boenden med totalt 24 platser samt två utslussningslägenheter. Alpklyftan vänder sig till barn och unga med social problematik och riskbruk och har 19 anställda.

-Vi har letat efter en stabil aktör med goda kunskaper om målgruppen och som på ett bra sätt kan utveckla verksamheten vidare. Vi ser fram emot att bli en del av Nytida, säger Maria Blimark, ägare och vd för Alpklyftan.

-Alpklyftan har byggt upp en gedigen verksamhet och gör ett mycket fint arbete med barn och unga. För Nytida blir Alpklyftan ett viktigt tillskott till vår befintliga HVB-verksamhet och stärker vår närvaro i Göteborg, säger Åsa Lundin, sektorchef Barn och unga.

Alpklyftans verksamhet kommer fortsätta som vanligt och omsorgstagarna påverkas inte av förändringen. Genom förvärvet har Nytida 15 HVB-hem för barn och unga runt om i Sverige.

Tillträde sker 2 maj 2024.

-Vi ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans och välkomnar omsorgstagare, anhöriga och medarbetare till oss, säger Fredrik von Malmborg, affärsområdeschef Nytida.

Lyssna